Ballı Cevizli Mini Katmer (Baklavalık Yufkadan)

Bol cevizli, bol ballı ve çıtır çıtır! Baklavalık yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu mini katmerler, çay saatlerine tatlı bir dokunuş katıyor. İçindeki Kaya Çiftliği Tereyağı ve Süzme Çiçek Balı sayesinde hem geleneksel hem de pratik bir tatlıya dönüşüyor.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Ballı Cevizli Mini Katmer (Baklavalık Yufkadan)

4 yaprak baklavalık yufka

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Süzme Çiçek Balı

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı (eritilmiş)

Üzeri İçin

Pudra şekeri veya Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Yufkaları tezgaha serin. Her yufkayı fırça yardımıyla eritilmiş tereyağıyla yağlayın. Ortasına yaklaşık 1 tatlı kaşığı ceviz serpin ve bal gezdirin. Yufkayı kenarlarından katlayarak mini kare ya da üçgen paketler haline getirin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız mini katmerleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri veya Antep fıstığı serperek ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!