Hint Esintisi: Raita Tarifi

Hint mutfağının serinleten eşlikçisi Raita; yoğurt, baharatlar ve salatalıkla hazırlanan, ferahlatıcı ve pratik bir meze. Yemeklerin yanında sunulabilecek bu yoğurtlu tarif; tereyağında kızdırılan baharat karışımıyla bambaşka bir lezzet kazanıyor. Üzerine serpiştirilen nar taneleri ve dereotu ile sofranıza renk ve aroma katacak!

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 3 Dakika

Hint Esintisi: Raita Tarifi

2 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 adet büyük salatalık (küp küp doğranmış)

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

Tuz (damak tadınıza göre)

Üzeri İçin:

Birkaç dal dereotu (İsteğe bağlı)

2 yemek kaşığı nar tanesi (İsteğe bağlı)

Hazırlanış

Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçerisine kimyon, pul biber ve kuru naneyi ekleyin. Baharatlar kokusunu salana kadar 1 dakika kavurun ve ocaktan alın.

Geniş bir karıştırma kabında yoğurdu çırpın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin. Üzerine küp küp doğradığınız salatalıkları ilave edin. Kızdırılmış baharatlı tereyağını yoğurtlu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.

Karışımı servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı olarak ince doğranmış dereotu ve nar taneleri serpiştirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!