Kat Kat Çıtır Peynirli Börek

İçi akışkan, dışı çıtır çıtır bu kat kat börek, üç farklı peynirin enfes uyumuyla lezzet şöleni sunuyor. Sofranızda hem göze hem damağa hitap edecek bu tarif, ister kahvaltıya ister çay saatine çok yakışacak. Özellikle misafir ağırlarken sizi yıldız yapan tariflerden biri olmaya aday!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 45 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Kat Kat Çıtır Peynirli Börek

Hamuru için:

4 su bardağı un

1,5 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz (tepeli)

 

Yağlamak için:

150 g Kaya Çiftliği Tereyağı (eritilmiş)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Harç İçin:

200 g Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

200 g Kaya Çiftliği Lor Peynir

150 g Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanış

Hamur için tüm malzemeleri yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri örtüp 30 dakika dinlendirin.

Her bezeyi incecik açın. Üzerine tereyağı-sıvı yağ karışımını sürün. Açtığınız yufkayı şeritler halinde kesin, şeritleri üst üste koyun ve hafifçe incelterek rulo yapın. Ruloların içine peynirli karışımdan koyun, kapatın ve üzerine bastırarak tepsiye dizin.

Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın, üzerlerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Pişirmeden önce üzerlerine tekrar tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarıp çıtırlaşana kadar pişirin. Dışı çıtır, içi yumuşacık, bol peynirli nefis bir börek sizi bekliyor, deneyen herkese afiyet olsun!