Peynir Şöleni Baget Sandviç

Sıcacık, bol peynirli bir sandviç hayali kuranlara… Füme antrikot, salçalı sos ve rokayla buluşan bu baget; sabah kahvaltısına da, öğle molasına da, gece acıkanlara da ilaç gibi geliyor! Evde pratikçe hazırlayıp sıcak sıcak servis edin.

Servis 1-2 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Peynir Şöleni Baget Sandviç

1 adet baget ekmek (ikiye boylamasına kesilmiş)

4 dilim Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

4 dilim Kaya Çiftliği İsli Çerkez Peyniri

4 dilim Kaya Çiftliği Cheddar

1 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

2 yemek kaşığı sürülebilir Peynir

3-4 dilim dana antrikot füme

2 yemek kaşığı salçalı sos

1 avuç roka

Sos İçin:

Salçalı sosu evde hazırlamak isterseniz 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1–2 yemek kaşığı su, bir tutam kekik ve karabiberle açıp karıştırın, sandviçe sürün.

Hazırlanış:

Fırını 200°C’ye ısıtın. Bagetin alt kısmına sürülebilir peyniri yayın. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpin. Bageti (üst kapağı ayrı) fırına verin ve peynirler eriyip hafif kabarana kadar 4–5 dakika pişirin. Fırından çıkan alt bagetin üzerine sırasıyla beyaz peynir, isli çerkez peyniri, füme antrikot ve roka ekleyin. Üst kapağın iç yüzüne salçalı sos sürüp sandviçi kapatın. Sandviçin üstüne cheddar dilimlerini yerleştirin. Mutfak pürmüzüyle cheddar’ı yüzeyden nazikçe eritin. Pürmüz yoksa, sandviçi fırının ızgara (grill) ayarında 1–2 dakika daha, cheddar eriyip parlaklaşana kadar tutun. Sandviçi ikiye bölün, sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!