Sofraların Yeni Gözdesi: Kabak Şayan Tarifi

Yoğurtla yapılan pratik tarifler arasında yıldızı parlayan Kabak Şayan; ferah, hafif ve bir o kadar da lezzetli! Rende kabakla yoğurdun uyumu, sarımsaklı sosla zenginleşiyor. Üzerine gezdirilen tereyağlı ceviz ve baharat sosu ise bu mezeyi sofraların baş tacı yapıyor. İster yaz sofrasına, ister et yemeklerinin yanına yakışan harika bir alternatif.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Sofraların Yeni Gözdesi: Kabak Şayan Tarifi

3 adet orta boy kabak

1,5 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

Hazırlanış

Kabakları güzelce yıkayıp rendeleyin. Tavaya zeytinyağını alın, kabakları ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar soteleyin. Ilınmaya bırakın.

Pişirdiğiniz kabakların üçte birini ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Servis tabağına sade sotelenmiş kabakları yayın, üzerine yoğurtla karıştırdığınız kabakları dökün.

Üzeri için küçük bir tavada tereyağını eritin. İçine nane, pul biber ve ceviz içini ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Hazırladığınız sosu kabakların üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!