Soğuk Günlerin Sıcak Dostu: Bal Kabağı Çorbası

Kremsi dokusu ve zengin aromasıyla dikkat çeken bal kabağı çorbası, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, soğuk akşamların vazgeçilmezi olacak. Pratik ve lezzetli bir başlangıç ya da ana yemek alternatifi arayanlar için ideal olan bal kabağı çorbası, özellikle sonbahar ve kış aylarında sıcacık bir lezzet sunuyor.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Soğuk Günlerin Sıcak Dostu: Bal Kabağı Çorbası

3 dilim bal kabağı (iri dilim)

1 adet patates

1 adet havuç

2 litre su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 su bardağı et suyu

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Zerdeçal

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı krema

1 tutam kabak çekirdeği içi

1 tutam Kaya Çiftliği Bahçemiz kekik

Hazırlanış

Patates ve havuç hariç diğer malzemeleri küp şeklinde doğrayın. Tavaya yağ ekleyerek soğanları, sarımsakları, havuçları kavurun. Doğranmış bal kabaklarını ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın. Kavurduğunuz harcın üzerine haşlanmış bal kabaklarını ekleyin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. Çorbayı blenderdan geçirin. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ardından üzerine krema ekleyerek sıcak olarak servis edin. Çorbayı servise hazırlarken çekirdek içi ve kekik kullanarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.