Yoğurtlu Zeytinyağlı Enginar Üzeri Tereyağlı Naneli Sos

Taze enginarlar, yoğurt ve tereyağlı naneli sosla buluşuyor. Hafif, ferah ve besleyici bu tarif, özellikle misafir sofralarına ve yaz sofralarına çok yakışıyor.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Yoğurtlu Zeytinyağlı Enginar Üzeri Tereyağlı Naneli Sos

4 adet enginar (haşlanmış)

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1/2 su bardağı haşlanmış havuç (küp doğranmış)

1 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Tuz, karabiber

Üzeri için

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Haşlanmış enginarları servis tabağına alın. İç kısımlarına haşlanmış havuç ve bezelyeyi karıştırarak yerleştirin. Üzerine yoğurt (isteğe göre sarımsaklı) gezdirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip nane ile kızdırın, yoğurdun üzerine gezdirin. Ilık ya da soğuk servis edin. Afiyet olsun!