Zeytinli Cevizli Ege Usulü Ekmek Dilimleri

Zeytin ve cevizin enfes uyumu, Ege mutfağının ruhunu sofranıza taşıyor. Fırından yükselen kokusuyla herkesi mest eden bu tarif, lezzetiyle kalpleri fethediyor. Emek isteyen ama karşılığını fazlasıyla veren bu ekmek dilimleri, özel sofraların yıldızı olacak.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 90 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Zeytinli Cevizli Ege Usulü Ekmek Dilimleri

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 paket instant maya (10 g)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/4 çay bardağı sıvı yağ

4 – 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri İçin:

10-15 adet Kaya Çiftliği Dilimli Siyah Zeytin

10-15 adet Kaya Çiftliği Dilimli Yeşil Zeytin

1/3 su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)

1 diş sarımsak (çok ince doğranmış veya ezilmiş)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tutam pul biber (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı (eritilmiş)

Taze kekik yaprakları (servis için)

Hazırlanış

Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika kadar bekletin. Ardından sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıktığında hazırdır. Hamuru hafif unlanmış zemine alın, 2 eşit bezeye bölün. Her bezeyi dikdörtgen olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Eritilmiş tereyağına ezilmiş sarımsağı ekleyin. Ardından ceviz, zeytin ve kekik ile karıştırın. Bu karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Son olarak zeytinyağı da gezdirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin. Servis öncesi dilerseniz taze kekik yapraklarıyla süsleyip dilimleyin. Ilık hali ayrı güzel, soğuyunca da harika bir atıştırmalık olur, afiyet olsun!