Ballı Karamelize Şeftali Dilimleri

Şeftali dilimleri, tereyağında hafifçe karamelize edilip süzme çiçek balıyla buluşuyor. Yoğurtla ya da vanilyalı dondurmayla eşleştirilebilecek bu tarif, serinletici ve hafif bir yaz tatlısı sunar.

Servis 2 Kişilik
Hazırlanma Süresi 5 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Ballı Karamelize Şeftali Dilimleri

2 adet olgun ama sert şeftali (dilimlenmiş)

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Süzme Çiçek Balı

1/2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Servis İçin

Kaya Çiftliği Yoğurt ya da dondurma

Hazırlanış

Tereyağını tavada eritip şeftali dilimlerini 2-3 dakika her iki tarafı yumuşayıp renk alıncaya dek pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce üzerine bal gezdirin ve hafif karamelize olmasını sağlayın. Tarçınla tatlandırıp ılık olarak servis edin. Yoğurt ya da dondurmayla birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!