Deniz Mahsullü Pilav

Deniz mahsulleriyle zenginleşen bu aromatik pilav, Kaya Çiftliği kaşar peyniri ve tereyağıyla lezzetini ikiye katlıyor. Tavada kolayca pişen bu tarif, özel akşam yemeklerine farklı bir dokunuş katmak isteyenler için birebir.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Deniz Mahsullü Pilav

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı baldo pirinç (15 dk sıcak suda bekletilmiş)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karışık deniz mahsulleri (karides, kalamar, midye)

2 adet doğranmış kapya biber

2 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Deniz ürünlerini ekleyip soteleyin. Pirinci ilave edip kavurun. Biberleri de ekleyin. Üzerine sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pişmeye yakın kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın. Demlendikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!