Izgara Yeşil Zeytinli Kremalı Makarna

Krema ve zeytin yan yana olur mu demeyin! Izgara yeşil zeytinlerin kendine has tütsülenmiş lezzetiyle bambaşka bir makarna deneyimi sizi bekliyor. Hafif sarımsak aroması, tereyağı ve krema ile birleşiyor; üzerine serpilen taze fesleğen ve peynirle sofranıza hem şıklık hem de lezzet katıyor. Pratik ama etkileyici bu tarif, favorileriniz arasına girecek!

Servis 2 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Izgara Yeşil Zeytinli Kremalı Makarna

• 300 g penne veya tagliatelle makarna

• Taze fesleğen yaprakları (servis için)

Sos İçin:

• 1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

• 1 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)

• 3/4 su bardağı krema

• 1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

• 10–12 adet Kaya Çiftliği Izgara Yeşil Zeytin (çekirdeksiz ve halka doğranmış)

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanış

Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine doğranmış sarımsağı ekleyin ve birkaç saniye kadar kavurun. Ardından ızgara yeşil zeytinleri ekleyip hafifçe soteleyin. Kremayı tavaya dökün ve orta ateşte 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Karabiberi ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Ocaktan almadan hemen önce rendelenmiş peyniri de karışıma ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı sosa ilave edip güzelce harmanlayın. Servis tabağına alın, üzerine taze fesleğen yaprakları serpin. İsterseniz ekstra peynirle son dokunuşu yapabilirsiniz. Afiyet olsun!