Reçelli Muhallebili Bisküvi Tatlısı

Çay saatlerinin yeni yıldızı: altı kıtır bisküvi, ortası yumuşacık muhallebi, üstü ise reçel ile tamamlanmış enfes bir tatlı! Hem pratik hem de göz alıcı sunumuyla davet sofralarına çok yakışacak.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Reçelli Muhallebili Bisküvi Tatlısı

1 paket sade petibör bisküvi (alt kat için)

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 paket vanilin

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Çilek veya Gül Reçeli

Üzeri İçin

Taze meyve dilimleri (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın, topaklanma kalmayana kadar karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alıp göz göz olunca ocaktan alın, tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın. Tatlıyı servis kaplarına kat kat yerleştirin: önce ufalanmış bisküvi, ardından muhallebi, ardından reçel… Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerine dilediğiniz taze meyveleri ekleyerek süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!