Hazırlanış
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde bastırarak yayın ve buzdolabında dinlendirin.
Geniş bir kapta labne peynirini ve toz şekeri karıştırın. Ardından krema, un ve vanilini ekleyin. Son olarak yumurtaları teker teker ekleyip yavaş yavaş karıştırın. (blenderla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz).
Hazırladığınız karışımı taban üzerine dökün. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın ve içine sıcak su koyduğunuz derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını aralık bırakarak 1 saat dinlendirin.
Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i buzdolabında en az 6 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
Cheesecake’inizi servis etmeden hemen önce her dilimi farklı bir Kaya Çiftliği reçeliyle süsleyin. Çilek, vişne, kayısı ve gül reçelleriyle rengarenk bir görünüm ve eşsiz tatlar elde edersiniz.