Aile Boyu Mutluluk: Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

Güveç kaplarında pişirilen tavuk ve sebzeler, kaşar peynirinin eklenmesiyle bambaşka bir boyut kazanıyor. İster büyük bir güveçte ister porsiyonluk kaplarda hazırlayın, fark etmez; sonuç her zaman leziz ve doyurucu bir yemek olacak. Güveçte kaşarlı tavuk sote, aile yemeklerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Ellerinizi yıkayın, önlüğünüzü bağlayın ve bu lezzet macerasına birlikte adım atalım!

Servis 5 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Aile Boyu Mutluluk: Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

3 adet tavuk göğsü (500 g)

200 gram rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (orta boy)

1 diş sarımsak

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

1 adet domates

200 gram mantar

1 tatlı kaşığı (silme) Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1,5 çay kaşığı tuz

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Soğanı, kapya ve yeşil biberi jülyen şeklinde, tavukları küp küp doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkararak küp küp doğrayın ve sarımsağı dilimleyin. Mantarları mutfak beziyle temizleyin ve sap kısımlarıyla birlikte ince dilimleyin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve tavuğu koyup birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Kapya ve yeşil biberleri de ekledikten sonra sırayla mantar ve domatesi ekleyin ve karıştırın. Son olarak tüm baharatları ve tuzu ekleyip yüksek ateşte suyunu bir miktar çekene kadar karıştırarak pişirin. Karışımı güveç kaplarına eşit şekilde dağıtın ve güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerini kaplayacak şekilde serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında önce 10 dakika pişirin. Ardından, fırının üst kızartma ayarını kullanarak üzerleri kızarıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.