Akşam Çayının Yanına: Tahinli Pekmezli Kek

Tahin ve pekmezin hoş birlikteliği, bu kek tarifinde enfes bir tat yaratıyor. Yumuşacık dokusu ve derin lezzetiyle tahinli pekmezli kek, çay saatlerinin yanı sıra özel günlerinizin de gözdesi olmaya aday. Basit malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu kek, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. Deneyimleyen herkesin favorisi haline gelecek kekimiz için haydi tarife geçelim!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 45 Dakika

Akşam Çayının Yanına: Tahinli Pekmezli Kek

1 çay bardağı Kaya Çiftliği Tahin

1 çay bardağı Kaya Çiftliği Pekmez

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

3 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Üzeri İçin

Kaya Çiftliği Bahçemiz Susam

Hazırlanış

Oda sıcaklığındaki üç adet yumurtayı karıştırma kabına alarak köpük köpük olana kadar çırpın. Bir çay bardağı toz şekeri ekleyerek beyaz renk alana kadar çırpmaya devam edin. Bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sütü ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Bir çay bardağı tahin ve bir çay bardağı pekmez ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın. Ardından bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, iki su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyerek son kez mikserin düşük devrinde çırpın. Kek kalıbınızın her yerini tereyağı ile iyice yağlayın ve kalıbınızın her yerine dengeli olacak şekilde bolca susam serpin. Ardından kek hamurunuzu kalıbınıza aktarın. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişen kekinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.