Bereketli Anadolu’nun Lezzeti: Ezogelin Çorba

Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mercimek, pirinç ve bulgur mutfağımıza geliyor, şifa niyetine, çok severek içtiğimiz enfes bir çorbaya dönüşüyor. Besleyici, lezzetli ve yapılışı pratik olan ezogelin çorbası tarifimiz için malzemeler hazırsa haydi tarife geçelim.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 40 Dakika

Bereketli Anadolu’nun Lezzeti: Ezogelin Çorba

2,5 çay bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kırmızı Mercimek

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pirinç

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Bulgur

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

10 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Servisi İçin

1/2 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimeği tencereye ekleyin. Ardından pirinci, bulguru ve tuzu da tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara domates salçası, karabiber ve naneyi de ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın, bakliyatları kaynattığınız tencereye ekleyerek hızlıca karıştırın. 10 dakika kadar daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!