Bir Lezzet Bombası: Havuçlu Hurmalı Bar

Diyette en çok özlem duyulan şey hepimizin bildiği gibi tatlılardır. Bu masum tarifle hem tatlı krizlerinizi bastırabilir hem de öğününüzü sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Hurma ve havuç uyumuna inanıyorsanız haydi hızlıca mutfağa.

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 120 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Bir Lezzet Bombası: Havuçlu Hurmalı Bar

1 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt

10 adet çekirdeği çıkartılmış hurma

1 adet rendelemiş havuç

1 su bardağı yulaf

2 yemek kaşığı çiğ badem

1 çay bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Hindistan Cevizi

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

1 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Hindistan cevizi

Hazırlanış

İlk olarak süt ile hurmayı, hurmalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. İçerisine tereyağı, Hindistan cevizi yağı, kakao ve fıstık ezmesini ekleyerek blenderdan geçirin. Ayrı bir tavada yulaf, badem ve Hindistan cevizini kavurun. Kavurduktan sonra robottan geçirerek toz haline getirin. Tenceredeki hurmalı karışımı derin bir kaba alın ve içerisine toz karışımı ekleyin. Ardından rendelemiş havuçları da ilave edip karıştırın.

Hafifçe yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin üzerine karışımı bastırarak yerleştirin. Üzerine Hindistan cevizini serpiştirin. Tepsinin üzerini streçleyin. İlk önce derin dondurucuda 45 dakika, ardından da buzdolabında en az 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.