Bu Lezzet Bambaşka: Karşınızda Soğan Dolma

Bu tarifi henüz denemediyseniz ya da bir kez olsun tadına bakmadıysanız çok şey kaçırdığınızı söylemek isteriz. Baharat kokuları ve pişmiş soğanın kendine has kokusuyla harmanlanan bu dolma lezzeti için malzemeler de hazırsa buyurun mutfağa.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Bu Lezzet Bambaşka: Karşınızda Soğan Dolma

9-10 adet orta boy soğan

İç Harcı İçin

2 adet küçük soğan

4 diş sarımsak

Maydanoz ve taze nane

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı rendelenmiş domates

1 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Osmancık Baldo Pirinç

Tuz

Kaya Çiftliği Bahçemiz Kimyon

Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Nar ekşisi

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım limon

Hazırlanış

Öncelikle soğanın kabukları soyun ve yan tarafından uzunlamasına keserek kaynayan suyun içerisinde 7-8 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan soğanları soğuk su dolu bir kabın içerisine alın. İç harcı için pirinçleri yıkayın ve içerisine küçük küçük doğradığınız soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi ekleyin. Ardından baharatları, salçaları, zeytinyağını ve arzunuza göre nar ekşisini ilave ederek harcı karıştırın. Haşladığınız soğanların içerisine harcını koyun ve soğanları kıvırarak kapatın. Tüm dolmaları tencereye dizdikten sonra üzerine tuz, suda açtığınız 1 tatlı kaşığı salça ve yarım limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte bir saat boyunca pişmeye bırakın. Afiyet olsun.