Çay Saatlerinin Tatlı Sürprizi: Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiye, sevgiyle hazırlanmış hamurun arasında gizlenmiş, tarçınlı elma dolgusuyla sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Bu tarif, eski zamanların sıcak mutfak anılarını canlandırırken, her lokmada mutluluk vaat ediyor. Haydi, bu lezzetli anıları birlikte canlandırmak için mutfağa geçelim!

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 40 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Çay Saatlerinin Tatlı Sürprizi: Elmalı Kurabiye

3 su bardağı un

250 gram oda ısısında Kaya Çiftliği Tereyağı

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

1 kahve fincanı pudra şekeri

İçi İçin:

3 elma orta boy elma rendesi

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Tarçın

1 çay bardağı şeker

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)

Hazırlanış

Rendelediğiniz elmayı, tarçın ve şeker ile birlikte küçük bir tencereye alın, orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca cevizi de ekleyin. Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alıp güzelce karıştırın. Ardından, yavaşça un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru tezgaha alın ve beş eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi avuç içinde yuvarlayın. Bezelerden birini alıp tatlı tabağı büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açın. Açılan hamuru dörde bölün, her bir parçayı tekrar ikiye ayırın ve sekiz üçgen elde edin. Üçgenlerin geniş kenarlarına soğumuş elma harcından bir tatlı kaşığı koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Her beze için bu işlemi tekrarlayın. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kurabiyelerin altları hafif kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.