Çıtır Atıştırmalık: Peynirli Milföy Çubukları

Her hali çok lezzetli milföyü daha önce bu şekilde yemediniz. Evde, ofiste, yolculukta, dilediğiniz yerde, kahvaltılarınızda ya da diğer öğünlerinizde tüketebileceğiniz peynirli milföy çubukları, herkes için leziz bir seçenek.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Peynirli Milföy Çubukları

  • 9 adet milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Kare şeklinde kesilmiş 1 adet milföy hamurunu mutfak tezgahına alın. Üzerine 1 yemek kaşığı susam dökün. Ardından üzerine 1 adet milföy hamuru daha ekleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Ardından yine 1 adet milföy hamurunu diğer hamurun üzerine koyun ve 1 yemek kaşığı çörek otu serpiştirin. Malzemeleri hamurun üzerinde eşit bir şekilde dağıtmaya özen gösterin.

Kalan milföy hamurları için de aynı işlemi uygulamaya devam edin. Bir bıçak yardımıyla hamurları uzun ince şeritler halinde kesin. Çubuk biçimini alan milföyü iki ucundan tutarak kendi etrafında kıvırın. Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz tepsinize milföy çubuklarını aralıklı olarak dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile çırpmış olduğunuz yumurtayı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Çıtır çıtır kabarmış çubukları dumanı üstündeyken servis edin. Afiyet olsun.