Çıtır Çıtır Bir Keyif: Fırında Milföy Mantı

Mantı yapmak için saatlerinizi harcamak size göre değilse fırında kolayca pişen, afiyetle yenen çıtır çıtır milföy mantı tam size göre. Üzerine bir de yoğurt eklenince damaklara ziyafet verecek enfeslikte. O zaman hep birlikte buyurun tarife!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 13 Dakika

Çıtır Çıtır Bir Keyif: Fırında Milföy Mantı

İçi için:

50 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

1/4 demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Mantı için:

10 adet milföy hamuru

Sos İçin

1 kase çırpılmış Kaya Çiftliği Yoğurt

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Topak Tereyağı

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanış

İç harcını hazırlamak için bir kasede kıyma, ince ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Harcı hazırladıktan sonra milföyleri küçük kare olacak şekilde kesin. Her birinin ortasına harçtan bir parça koyup hamurun köşelerini bir araya getirerek mantıyı kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Bu sırada ayrı bir sos tavasında tereyağı ile pul biber, nane ve kırmızı toz biberi kavurun. Pişen mantının üzerine önce çırpılmış yoğurdu, ardından tereyağlı sosu ilave edin. Afiyet olsun.