Hazırlanış
Domates sos için bir tavaya sıvıyağı alın ve ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip çok kısa bir süre kavurun. Ardından domates püresini, tuz ve suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Patates borani için haşlanmış patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanları tavanın içine alın. 3-4 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra haşlanmış patatesleri ekleyin ve soğanlarla birlikte karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyerek karışımı tatlandırın. Tavayı ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Hazırlanan patates toplarını bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, domates sosu ve maydanozu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.