Çıtır Patateslerin Nefis Sunumu: Patates Borani

Çıtır çıtır kızartmasına alışık olduğumuz patatesi şimdi bambaşka bir tarifle tatma zamanı. Dilerseniz çay saatlerinde, dilerseniz davet sofralarında, dilerseniz de akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz, yapımı da bir o kadar kolay patates borani tarifini çok seveceksiniz.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Patates Borani

Patates İçin:

  • 2 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Domates Sos İçin

  • ½ su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 1 kase Kaya Çiftliği Yoğurt
  • Küçük bir demet maydanoz (kıyılmış)
  • Sarımsak

Hazırlanış

Domates sos için bir tavaya sıvıyağı alın ve ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip çok kısa bir süre kavurun. Ardından domates püresini, tuz ve suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. 

Patates borani için haşlanmış patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanları tavanın içine alın. 3-4 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra haşlanmış patatesleri ekleyin ve soğanlarla birlikte karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyerek karışımı tatlandırın. Tavayı ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Hazırlanan patates toplarını bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, domates sosu ve maydanozu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.