Damaklarda İz Bırakan Yöresel Tatlı: Samsades

Tuzsuz lor peyniri, tarçın ve şekeri buluşturan, incecik hamuru ve çıtır dokusuyla gönülleri fetheden, Seferihisar’a özgü şerbetli tatlı Samsades’in tarifini sizlerle paylaşmak için heyecanlıyız. Haydi mutfağa!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 40 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Damaklarda İz Bırakan Yöresel Tatlı: Samsades

4,5 su bardağı un

1 tutam tuz

1,5 su bardağı su

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Lor Peyniri

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Tarçın

Şerbeti İçin

2,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

4-5 damla limon suyu

Servis İçin:

Kaymak ve ceviz

Hazırlanış

Geniş bir karıştırma kabının içerisine un, tuz ve suyu koyup yoğurun. Pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edin ve üzerini bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eş bezeye bölün ve merdane yardımıyla unlayarak inceltin. İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin. 3-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün (uzun dikdörtgenler olacak). İç dolgusu için; tuzsuz lor peyniri, toz şeker ve toz tarçını bir kabın içerisinde karıştırın. Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın. Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın. Şerbet için; su, şeker ve tarçını küçük bir tencereye alarak kaynatın. Kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyu ekleyip ocaktan alın. Kızarttığınız sıcak muskaları sıcak şerbetle buluşturun. Kaymakla ve ceviz ile servis edin. Afiyet olsun!