Damakları Şenlendiren Bir Lezzet: Tahinli Çörek

Damakları şenlendirecek tahinli çörek tarifi ile mutfaklarınızı mis gibi bir koku saracak. Bayatlamadan günlerce durabilen bu çörek hem güzel bir atıştırmalık hem de misafirleriniz için hoş bir ikramlık. O zaman haydi başlayalım tarife!

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 90 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Damakları Şenlendiren Bir Lezzet: Tahinli Çörek

Hamuru İçin:

  • 3 çay bardağı ılık Kaya Çiftliği Çiğ Süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında eritilmiş Kaya Çiftliği Topak Tereyağı
  • Aldığı kadar un

İçi İçin:

  • 1 su bardağı Kaya Çiftliği Tahin
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ceviz ya da fındık

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Ilık sütü uygun bir kaba alın ve içine mayayı ve şekeri alarak tel çırpıcı ile karıştırın.

Ardından kabın üzerini streçleyerek 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin. Maya aktifleşince streç filmi kabın üzerinden alın.

Ayrı bir yoğurma kabına unu kontrollü biçimde ekleyin. Üzerine diğer malzemeleri ve aktifleşen mayayı da ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak, ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.

Ardından hamurun üzerini yeniden streçleyip örtü ile sararak en az 1 saat kadar daha mayalanmasını sağlayın.

Mayalanan hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını alın. Ardından 12 parçaya ayırarak beze haline haline getirin. Bezelerin her birini merdane ya da eliniz yardımıyla yarım cm olacak şekilde inceltin. İncelttiğiniz hamura önceden hazırladığınız tahin ve şeker karışımını üzerinde boşluk kalmayacak şekilde sürün.

Ardından hamuru rulo şeklinde sarın, tezgah üzerinde yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sararak tepsiye dizin. Tüm bezelerde aynı işlemi uygulayın. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.

Üzerine, yumurta sarısını sürüp, ceviz ya da fındık serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirin. Afiyet olsun.