Denizden Gelen Harika Lezzet: Karides

Deniz ürünlerini sevenler için çok lezzetli bir karides tarifimiz var. Ekmeğinizi banmaya doyamayacağınız, hafızalara kazınacak lezzetiyle tereyağlı sarımsaklı karides tarifimiz için haydi mutfağa geçelim.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Denizden Gelen Harika Lezzet: Karides

500 gram ayıklanmış jumbo karides

5 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet ince kıyılmış sarımsak

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kırmızı Tatlı Toz Biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı tuz

1/2 adet misket limonu suyu

2 adet defne yaprağı

Sos İçin

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Bir yemek kaşığı tereyağını ayırdıktan sonra kalan tereyağını ve sıvı yağı orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtarak eritin. Yağ kızmaya başlayınca sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Sarımsağın kokusu çıktıktan sonra karidesleri ekleyin ve ters yüz ederek karideslerin iki tarafını da pişirin. Son olarak baharatları ve yarım misket limonunu üzerine sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyin ve kızdırıp ocaktan alın. Afiyet olsun.