Denizden Gelen Tat: Karides Güveç

Akşam yemeklerinde sofralarınıza farklı bir tat katmak isteyenler için ideal bir seçenek olan karides güveç, taptaze malzemeleriyle damaklarda iz bırakacak. Güveç kaplarında pişen karidesler, fırında lezzetini ikiye katlayarak sofralarınıza geliyor. Ekmeklerinizi kızartın, mezelerinizi hazırlayın, karides güveç tarifi ile lezzetli bir akşam yemeği sizleri bekliyor. Afiyet olsun!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Denizden Gelen Tat: Karides Güveç

200 gram karides

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet domates

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Kırmızı Biber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

Hazırlanış

Yemeklik doğranmış soğanı ve halka halka doğranmış sarımsakları tereyağında kavurun. Ardından küp küp doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Karidesleri ekleyerek malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra, suyunu çekince hazır olacaktır. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirip üzerlerini kızartın. Afiyet olsun!