Dilimle, Sosla, Fırınla: Fırında Sütlü Kabak

Birçok tarifle kalbimizi çalan kabak şimdi de enfes bir tarifle karşınızda. Dilerseniz kendinize bir ana öğün olarak hazırlayabilir, dilerseniz de yemeklerinizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Dilimle, Sosla, Fırınla: Fırında Sütlü Kabak

4 adet kabak

1 adet yumurta

2 su bardağı Kaya Çiftliği Süt

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kekik

Tuz

Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

İlk olarak kabakları halka halka doğrayın. Tuz ve karabiberini de ilave ederek kabakların suyunu salmasını bekleyin. Kabaklardan çıkan suyu süzün. Ardından kabakların yarısını bir fırın kabına dizin. Üzerine dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kalan kabakları da üzerine dizin. Ayrı bir kapta yumurta ve süt karışımını hazırlayın. Yavaş yavaş üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkararak üzerine kaşar peyniri ve kekiği ekleyin. Kaşar peyniri fırında eriyip kızarana kadar çok az daha pişirin. Afiyet olsun.