Hazırlanış
Öncelikle bir bardağa ya da küçük bir kaseye mayayı dökün ve üzerine bir fincan kadar su ekleyin. Ayrı bir kaba unu dökerek ortasını açın. Şekeri, tuzu ve erimiş mayayı çukurun içine alın. Yağı da ilave ederek ılık süt ile birlikte yoğurmaya başlayın. Ilık suyu da kontrollü biçimde ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin. Hazırlanan hamurun üzerini fırında ya da bir beze sararak mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra iki parçaya ayırarak elinizle yuvarlayın. Ardından unlanan tepsiye koyup üzerini örterek biraz da öyle mayalanması için tepsiyi fırının içine koyun. 10 dakika kadar sonra tepsiyi fırından çıkarın. Hamurdan bir beze alarak tezgaha koyun. Mısır unu yardımı ile bastırak açmaya başlayın. Biraz açılan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak kenarlarına bastırın. Hamurun üzerine sırasıyla beyaz peynir, kaşar peyniri, mozzarella peyniri ve rokfor peynirini serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 215 dereceli fırının en alt ızgarasına tepsiyi yerleştirin.
Pizzanın her tarafının eşit kızarması için tepsiyi çevire çevire pişirebilirsiniz.
Fırından çıkardığınız pizzayı biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.