Ege’nin Esintisi: Yoğurtlu Patlıcan Meze

Bu yoğurtlu patlıcan meze, yemeklerinize Ege'nin serin rüzgarlarını getirecek. İster ana yemek öncesinde ister bir ara sıcak olarak servis edin, patlıcanın közlenmiş derin lezzeti ile yoğurdun serinletici dokunuşu damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Ege'nin Esintisi: Yoğurtlu Patlıcan Meze

5 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 diş sarımsak

2 adet patlıcan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

Tuz

Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Patlıcanları yıkayın ve kabuğunu soymadan çatal ile birkaç yerinden delin. Patlıcanları pişirme kağıdına sarın ve 200 °C olan fırında ortalama 30 dakika közleyin. Közlediğiniz patlıcanları pişirme kağıdından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan patlıcanları soyun ve küp şeklinde doğrayın. Karıştırma kabı içerisine yoğurdu ekleyin. İçerisine sarımsağı rendeleyin. Tuzu ilave edip çırpın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin. Doğradığınız patlıcanların suyunu süzdürün. Süzdüğünüz patlıcanı hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Üzerini pul biber, zeytinyağı ve maydanoz ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.