En Hafif Şerbetli Tatlılardan Biri: Mis Kokulu Sünger Tatlısı

Kokusu tüm mutfağınızı saracak, muhteşem tadı ve kolay yapımıyla tarif listenizde başı çekecek bir tatlı tarifiyle karşınızdayız.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Tarif İsmi

  • 3 adet yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Sos İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanış

Su ve şekeri bir tencerenin içerisine alın, orta ateşte karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynama seviyesine gelince içerisine limon suyu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri yaklaşık 3 dakika güzelce çırpın. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Çırptıktan sonra yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişebilir. Tatlınızın üzerine henüz sıcakken soğuk şerbet ekleyin ve şerbetini çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.