Hazırlanış
Su ve şekeri bir tencerenin içerisine alın, orta ateşte karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynama seviyesine gelince içerisine limon suyu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri yaklaşık 3 dakika güzelce çırpın. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Çırptıktan sonra yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişebilir. Tatlınızın üzerine henüz sıcakken soğuk şerbet ekleyin ve şerbetini çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.