Ev Yapımı Antep Fıstıklı Baklava Tarifi

Evde hazırlayabileceğiniz bu baklava tarifi, incecik yufkaları ve bol Antep fıstıklı iç harcıyla damaklarınızı şenlendirecek. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu tatlı, misafirlerinizi etkileyecek ve özel günlerinize tat katacak. Hamurun inceliği ve şerbetin kıvamı, tam da aradığınız lezzeti sunacak. Ev usulü Antep fıstıklı baklava tarifimizle, dışarıda yediğiniz baklavaları aratmayacak bir lezzet yakalayabilirsiniz.Haydi tarife geçelim!

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 90 Dakika
Pişirme Süresi 45 Dakika

Ev Yapımı Antep Fıstıklı Baklava Tarifi

100 gram oda sıcaklığında Kaya Çiftliği Tereyağı (7 yemek kaşığı)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı süt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 çay bardağı su

4 su bardağı un

Açmak için:

1 su bardağı nişasta

İçi için:

250 gram toz Antep fıstığı

50 gram file Antep fıstığı

Üzeri ve katları için:

250 gram eritilmiş Kaya Çiftliği Tereyağı (18 yemek kaşığı)

Baklava Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1/4 adet limonun suyu

Hazırlanış

Baklavanın hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içinde tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu birleştirip güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın ve un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin. Tezgahı hafifçe nişastalayın ve bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin. Yufkaları alt katman ve üst katman olarak ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Ortasına bolca Antep fıstığı serpin. Diğer katları da serdikten ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün. Üzerine kalan tereyağını gezdirdikten sonra, 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin. Çıkarıp sıcak baklavaya sıcak şerbetini dökün. Şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip baklavayı servis edin. Afiyet olsun!