Hazırlanış
Baklavanın hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içinde tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu birleştirip güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın ve un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin. Tezgahı hafifçe nişastalayın ve bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin. Yufkaları alt katman ve üst katman olarak ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Ortasına bolca Antep fıstığı serpin. Diğer katları da serdikten ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün. Üzerine kalan tereyağını gezdirdikten sonra, 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin. Çıkarıp sıcak baklavaya sıcak şerbetini dökün. Şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip baklavayı servis edin. Afiyet olsun!