Ev Yapımı Lezzet Fırtınası: Çikolatalı Sufle Tarifi

Bu çikolatalı sufle tarifi, kafelerdeki gibi mükemmel bir tatlı yapmanızı sağlayacak. Hazırlaması düşündüğünüzden çok daha kolay olan bu sufle, yoğun çikolata lezzeti ve akışkan iç yapısıyla tam bir görsel ve damak şöleni sunar. Her kaşıkta çikolatanın derin lezzetlerine dalacak, sufleyi evde yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak bu tarif, sufle yapmanın hiç de zor olmadığını kanıtlayacak ve sıklıkla mutfakta yerini alacak.Haydi tarife geçelim!

Servis 3 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Ev Yapımı Lezzet Fırtınası: Çikolatalı Sufle Tarifi

125 gram bitter çikolata

125 mililitre süt (1 çay bardağı)

3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

Pişirme Kaplarını Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 yemek kaşığı kakao

Servisi İçin

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanış

125 mililitre sütü bir sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt kaynamaya başlayınca içerisine çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Eriyen tereyağın üzerine 1,5 yemek kaşığı un ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kokusu çıktığında, bu karışımı çikolatalı sütün içine dökün. 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. 3 adet yumurta sarısını ekleyin ve 2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Sonra karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir derin kasede, 3 adet yumurta beyazını bir çimdik tuz ile birlikte kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Soğumuş çikolatalı karışımı köpük haline gelmiş yumurta beyazları ile nazikçe birleştirin ve spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Yağlanmış ve kakao serpilmiş sufle kaplarına harcı dökün, kapların üst kısmından bir parmak boşluk bırakın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kapları 10 dakika pişirin. Sufleleri fırından aldıktan hemen sonra üzerlerine pudra şekeri serpip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!