Fırında Güveçte Etli Kuru Fasulye

Kaya Çiftliği Tereyağı ile hazırladığımız bu klasik Türk yemeği, etli kuru fasulyenin en lezzetli hallerinden biri. Yavaş pişirme yöntemi ile derin bir lezzet elde ediliyor.

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 120 Dakika

Fırında Güveçte Etli Kuru Fasulye

2 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış)

300 gram kuşbaşı dana eti

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 adet kuru soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates (rendelenmiş)

1 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber, pul biber

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Tereyağını bir güveç tenceresinde eritin ve kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etler suyunu çekince soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip karıştırın ve ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin. Islatılmış kuru fasulyeyi güvece ekleyin. Et suyunu ve baharatları ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ve 180°C fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!