Frambuazlı Panna Cotta

Hafif tadıyla damakları mest eden yemelere doyamayacağınız frambuazlı panna cotta. Kendisine aşık olacağınız bu tatlı, frambuaz sosuyla da hem çok leziz hem çok pratik.

Servis
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi

Frambuazlı Panna Cotta

  • 2 su bardağı Kaya Çiftliği Çiğ Süt
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 yaprak jelatin

Frambuaz Sos İçin

  • 250 gr taze ya da dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanış

Sütü, kremayı ve şekeri aynı tencereye alarak kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapattığınız karışıma vanilyayı ilave edin. Ayrı bir kasenin içerisine jelatinleri kırarak 5-10 dakika boyunca, yumuşayıncaya kadar üzerini geçecek miktarda eklenen suda bekletin. Bu esnada jelatinlerin çözünebilmesi için karışımı sürekli karıştırın. Tencerede hazırlanmış olan karışımı kaselere bölüştürün. Kaseler oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğumaya bırakın. Frambuaz sos için vanilya hariç tüm malzemeler kaynayana kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ilave edin. Buzdolabında soğuyan tatlınızı kaseyle ters çevirin ve dilediğiniz kadar frambuaz sosu tatlının üzerine dökün. Tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.