Geleneksel Türk Lezzeti: Tereyağlı Mantı

İncecik açılmış hamurun içinde baharatlı kıymalı harç ile buluşan mantı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Kaya Çiftliği’nin nefis ürünlerinin katkılarıyla hazırlanan bu özel tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Aileniz ve misafirleriniz için özenle hazırlayacağınız mantı tarifimizle, geleneksel lezzetleri modern sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 40 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Geleneksel Türk Lezzeti: Tereyağlı Mantı

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Harcı için:

250 gram kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Sosu için:

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Sumak

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Üzeri için:

1 kase Kaya Çiftliği Yoğurt

2 diş rendelenmiş sarımsak

Hazırlanış

Bir yoğurma kabına unu koyun ve ortasını havuz gibi açın. Bu havuza yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kadar esnek bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. İç harç için kuru soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğana kıymayı ekleyin. Karabiber, tuz ve pul biberi de ekleyerek karışımı güzelce yoğurun. Dinlenen hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi oklava ile ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kareler şeklinde kesin ve her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin. Hamuru bohça şeklinde kapatın. Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirin. Sosu için bir kapta tereyağını eritin. Eriyen tereyağına domates salçasını ekleyip kavurun. Ardından kuru nane, sumak ve pul biberi ekleyin. Pişen mantının suyundan biraz alıp salçalı karışıma ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve hazırladığınız sosu gezdirin. Afiyet olsun.