Her Lezzete Yakışır: Ballı Hardal Sos

Bir sos düşünün, her lezzete yakışan, deneyenlerin vazgeçemediği harika bir sos… Tavuğa, kırmızı ete, patates kızartmasına, salatalara, cipslere, fırınlanmış sebzelere pek yakışan nefis bir sos tarifiyle karşınızdayız. Bu nefis sosu ister yemeklerin içine, ister servis esnasında yememeğin yanına servis edebilirsiniz. Yapımı inanılmaz pratik olan ballı hardallı sos için hemen tarife geçelim.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi

Her Lezzete Yakışır: Ballı Hardal Sos

7 yemek kaşığı hardal

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Süzme Çiçek Balı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı mayonez

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Ballı Hardal Sos

Hazırlanış

Bir kabın içerisine zeytinyağı, bal ve elma sirkesini alın. Bir çırpma teliyle malzemeler iyice bütünleşene kadar çırpın. Ardından mayonez, karabiber ve hardalı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosu kapaklı bir cam kavanozun içerisine aktarın ve buzdolabında kıvamı yoğunlaşana kadar bekletin. Kıvamı bir miktar yoğunlaştıktan sonra dilediğiniz yemeğin içinde ya da yanında servis edin. Afiyet olsun.