İştah Açıcı Lor Peynirli Ispanaklı Börek

Lezzetli ve besleyici bir yiyecek olan lor peynirli ıspanaklı börek, her öğünde sofralarınıza renk katacak. Taze ıspanak ve lor peyniri ile hazırlanan bu börek, hem pratik yapımı hem de muhteşem lezzeti ile favoriniz olacak. Hafifliği ve doyuruculuğu sayesinde, kahvaltıdan çay saatine kadar her an tüketilebilecek ideal bir seçenek.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

İştah Açıcı Lor Peynirli Ispanaklı Börek

500 gram yufka (yaklaşık 6-7 adet)

300 gram Kaya Çiftliği Lor Peyniri

1 demet taze ıspanak (doğranmış)

1 adet büyük soğan (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta (üzeri için)

Üzeri İçin:

Susam veya Çörek Otu (üzeri için)

Hazırlanış

Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış ıspanakları da ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ıspanak karışımına lor peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı ortadan ikiye keserek yarım ay şekline getirin. Yufkaların geniş kısmına lor peynirli ıspanaklı harçtan koyun ve kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!