Kahvaltıda Farklı Bir Lezzet: Kaşarlı Tereyağlı Bazlama

Kahvaltı sofralarınızda hem doyurucu hem de lezzetli farklı bir lezzete ne dersiniz? Mis gibi tereyağı kokan, üzeri çıtır çıtır kızarmış, içi kaşar peyniriyle dolu kahvaltılık bazlama tarifimiz için buyrun tarife. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun!

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 60 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Kahvaltıda Farklı Bir Lezzet: Kaşarlı Tereyağlı Bazlama

2,5 su bardağı un

1/2 su bardağı süt (ılık)

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı (eritilmiş)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

2 su bardağı Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

Pişirmek İçin:

4 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

Hazırlanış

Büyük bir kasede hamur için un hariç tüm malzemeyi karıştırarak birleştirin. Ardından unu da ekleyip karıştırdıktan sonra harcı tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü bir şekilde 40 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru dört beze olacak şekilde ayırın ve her birini merdane yardımıyla ince şekilde, pasta tabağı büyüklüğünde ile açın. Rendelediğiniz peyniri de dört bezeye eşit olacak şekilde dağıtın. Ortasına kaşar peynirini koyup hamuru kenarlardan ortaya doğru bir bohça gibi sıkıca kapatın. Üzerini önce parmaklarınızla ardından merdane yardımıyla düzelterek tava ebatında denişletin ve bazlama şeklini verin. Tavayı orta ateşte ısıtın ve her bir bazlama için 1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritin. Bazlamaları sırayla tavaya yerleştirin ve ara ara dikkatlice çevirerek altı üstü kızarana kadar yaklaşık pişirin. Bazlamayı sıcak olarak, dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.