Kahvaltıların Yeni Gözdesi: Sandal Börek

Geleneksel Türk kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, şimdi sandal şekli ile sofralara şık bir dokunuş katıyor. İçerisindeki bol ve kaliteli peynirle, her lokmada damakları şenlendiren bu börek, pratik ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Misafirlerinize sunacağınız bu özel tarif, kahvaltı sofralarınıza modern ve estetik bir hava katacak. Hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tarif için haydi mutfağa geçelim.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Kahvaltıların Yeni Gözdesi: Sandal Börek

2 adet yufka

100 gram Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

1 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Sosu İçin:

1/2 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 adet yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Her yufkayı 8 parçaya bölün ve kenara ayırın. Beyaz peyniri, kaşar peyniri ve maydanozu derin bir kap içinde karıştırın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurtayı ve sıvı yağı karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğiniz yufka parçasının üstüne sostan sürün ve çok sıkı olmadan sarın, yufkanın yarısını geçince rulo uçlarını ortada birleştirin. Dışarıda kalan üçgen kısmı yuvarlak kısmın içine doğru katlayın ve kase şekli verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığınız yufka kaselerini 2-3 cm aralıklarla yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı yufka kaselerine bölüştürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.