Kandil Gecelerinin Vazgeçilmezi: Tereyağlı Kandil Simidi 

Kandillerimizin vazgeçilmezlerinden biri olan kandil simidini gelin birlikte yapalım. Bu tarifimiz sayesinde kıyır kıyır yapıda pastane tadında kandil simitleri elde edeceksiniz. Haydi mutfağa geçelim, şimdiden afiyet olsun!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Kandil Gecelerinin Vazgeçilmezi: Tereyağlı Kandil Simidi 

4 su bardağı un

1 yemek kaşığı mahlep

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

3 yemek kaşığı margarin

1 su bardağı ılık su

2 adet yumurta

2 tatlı kaşığı tuz

5 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Pekmez

30 gram yaş maya (veya 20 gram instant maya)

Üzeri İçin:

1 adet yumurt sarısı

6 yemek kaşığı gram Kaya Çiftliği Bahçemiz Susam (kavuralım)

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Çörek Otu

Hazırlanış

Bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra küçük bezelere bölerek simit şekli verin. Bir kısmının üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Diğer kısmı için bir kabın içine su koyun ve hamuru suya batırdıktan sonra susama bulayın. 100 derece fırında 10 dakika mayalandırdıktan sonra 180 derecede pişirin. Nefis kandil simitlerimiz hazır, afiyet olsun.