Kapalı Pide Calzone

Calzone, İtalyan mutfağından, bizim kapalı pidemize çok yakın bir lezzet. Canınız nasıl isterse iç harcını o şekilde hazırlamanız mümkün. Biz bu tarifimizde nefis peynir çeşitleri kullanarak leziz bir iç hazırladık. Hazırsanız haydi tarifimize geçelim.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 45 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Kapalı Pide Calzone

500 g ekmek hamuru

İç Harcı İçin:

1 kırmızı soğan

1 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı doğranmış kurutulmuş domates

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Mozarella Peyniri

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Dil Peyniri

1/2 su bardağı Kaya Çiftliği Beyaz Peynir

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

6-7 dal fesleğen

3-4 dal kekik

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Hazırlanış

Soğanı piyazlık doğrayın ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağı ve tereyağında soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kurutulmuş domatesi, tuz ve karabiberi ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Peynirleri geniş bir kasede karıştırın. Ekmek hamurunu dört eşit bezeye ayırın ve her bezeyi bir merdane yardımıyla 20 cm çapında açın. Kurutulmuş domatesli harcı hamurların yarısına yerleştirin. Üzerlerine peynir karışımından ve ince kıydığınız yeşilliklerden serpin. Hamurun kenarlarını soğuk su ile ıslatıp yarım ay şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.