Karadeniz Mutfağının Vazgeçilmezi: Mıhlama

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mıhlama, zengin tereyağı, peynir ve mısır unu ile hazırlanır. Kahvaltı sofralarınıza hem lezzet hem de enerji katacak olan bu tarif, sıcak ve uzayan peynirleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak ve ailece yapacağınız kahvaltıların vazgeçilmezi olacak.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 5 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Karadeniz Mutfağının Vazgeçilmezi: Mıhlama

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

1 su bardağı Kaya Çiftliği Dil Peyniri ya da Kaya Çiftliği Çeçil Peyniri

Sos İçin

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Mıhlama yapmak için öncelikle tereyağını sahana alın ve kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Ardından azar azar mısır unu ekleyerek tahta bir kaşıkla kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ekleyin ve karışımın kaynamasına izin verin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız peyniri ekleyip karıştırın. Mıhlamayı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tereyağı üste çıkıp renk aldığında ocaktan alın ve bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşarak bu lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!