Karnabaharı Sevmeyen Kalmayacak: Peynirli Karnabahar Köfte

Karnabaharı daha önce hiç böyle denemediğinizi biliyoruz. Sıradan yemeklerden sıkıldıysanız ve hızlı bir tarif arıyorsanız karnabahar köftesi tarifi tam da size göre. Malzemeleri hazırlayın, mutfağa nefis bir lezzet hazırlamaya gidiyoruz.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Karnabaharı Sevmeyen Kalmayacak: Peynirli Karnabahar Köfte

1 adet orta boy karnabahar

1 adet yumurta

Yarım demet dereotu

3-4 dal taze soğan

1 diş sarımsak

Yarım su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

Yarım çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Yarım çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kimyon

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Kızartmak İçin

1 yumurta

1 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Galeta Unu

Yarım su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Karnabaharın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Kalan çiçek kısımlarını kaynar suda 10 dakika haşlayın.

Dereotu ve taze soğanları minik minik doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Haşlanan karnabaharı süzün ve ayrı bir kap içerisinde bir çatal yardımıyla ezin. Un, yumurta, kaşar peyniri, taze soğan, dereotu, sarımsak ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurduğunuz köfte harcının üzerini streçle kapatarak buzdolabında dinlendirin. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içerisinde yassı bir şekil verin.

Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın. Galeta ununu düz bir tabak içerisine alın. Tavaya sıvı yağı dökün ve ısınmasını bekleyin.

Hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda iki tarafını da pişirin. Kızaran köfteleri fazla yağ çekmemesi için havlu kağıt serili bir tabağa alın. Dilerseniz yoğurt eşliğinde de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.