Kaşarlı Lezzet Bombası: Patates Kroket

Kaşar peyniri ve patatesin mükemmel uyumu, bu kroket tarifiyle sofralarınıza geliyor. Özenle haşlanmış patateslerin, eriyen kaşar peyniriyle buluşması sonucu ortaya çıkan bu lezzetli atıştırmalık, hem göze hem damağa hitap ediyor. Altın sarısı rengi ve dışı çıtır, içi yumuşacık dokusuyla kaşarlı patates kroket, pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İster aperatif, ister ana yemek yanı olarak sunabileceğiniz bu peynirli tarif, aileniz ve misafirlerinizden tam not alacak. Bu eşsiz lezzeti denemek için mutfakta vakit geçirmeye değer!

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Kaşarlı Lezzet Bombası: Patates Kroket

6 adet haşlanmış patates

100 gram küp küp doğranmış Kaya Çiftliği Kaşar peyniri

4 adet taze soğan

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı Tuz

Bulamak için:

2 adet yumurta

Un

Galeta unu

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

Hazırlanış

Patatesleri soyup haşlayın ve çift kilitli poşete alın. Merdane yardımıyla patatesleri ezin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın ve patateslerin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karışımı güzelce karıştırın. Patatesli harçtan bir kaşık alın, içine doğranmış kaşar peynirini yerleştirin ve yuvarlayarak şekil verin. Kızartma tavanıza bol sıvı yağ alın ve yağı kızdırın. Yağ ısınırken yumurtayı çırpın. Patates toplarını önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağa dikkatlice bırakın. Patates toplarını çevirerek her yerinin kızarmasını sağlayın. Kızaran patates toplarını peçete üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.