Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Dilimleri

Basit malzemelerle oldukça kolay hazırlanan, ancak tadıyla büyüleyen nefis bir kahvaltılık tarifle karşınızdayız! Ekmek dilimlerini zeytinyağı, rendelenmiş taze kaşar peyniri ve enfes baharatlarla harmanlayarak eşsiz bir lezzet elde edeceksiniz. Ama sırrı, sarımsaklı harçta gizli! Sarımsak, bu tarife yoğun bir aroma ve lezzet katarken, her ısırık lezzet patlaması yaşatacak! Bu sarımsaklı ekmek dilimleri, özellikle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Dilimleri

2 adet somun ekmek

1,5 çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

5-6 diş ezilmiş sarımsak

1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuzu bir kap içerisinde karıştırın. Ekmekleri dilimleyerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız karışımdan ekmeklerin üzerine bolca sürün, ardından rendelediğiniz peynirleri ve maydanozları üzerlerine eşit miktarda serpiştirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.