Kaselerdeki Sağlık: Brokoli Çorbası

Lahanagil ailesinin yeşil renkli üyesi brokoli, hem salatalarda hem de çorbalarda oldukça tercih edilen bir lezzet. Vücuda faydasının yanı sıra hastalıklara karşı da güçlü bir kalkan oluşturan brokoli çorbası için gelelim tarife, afiyetle.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Kaselerdeki Sağlık: Brokoli Çorbası

500 gr brokoli

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet soğan

Üzerini geçecek kadar sıcak su

1 çay bardağı krema

Tuz

Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Sos İçin

2 su bardağı Kaya Çiftliği

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Topak Tereyağı

1 yemek kaşığı un

Hazırlanış

Önceden yıkanmış temizlenmiş brokoliyi, yuvarlak biçimde dilimlenmiş havucu, küp küp doğranmış patatesleri küçük küçük doğradığınız soğanlarla birlikte tencereye alın. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ilave ederek yumuşacık olana kadar haşlayın. Bu sırada ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve un ile birlikte kavurun. Kavurulan karışımın üzerine sütü de yavaş yavaş ilave ederek beşamel sosu hazırlayın. Diğer tencerede haşladığınız sebzeleri beşamel sosun üzerine ekleyin. Tencerede kalan haşlama suyunun yarısını da bu karışımın içerisine alarak blenderdan geçirin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Kremayı da ilave ettikten sonra 1-2 taşım kaynamasının ardından ocaktan alın. Güç ve sağlık dolu çorbanız hazır. Afiyet olsun.