Hazırlanış
Ununuzu geniş bir kabın içerisine eleyin. Ardından unun üzerine oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını ekleyin ve harmanlayın. Diğer ürünleri de karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 1 saat boyunca oda sıcaklığında mayalandırın. Hamurunuz mayalanmaya devam ederken iç malzemelerini bir kaba alın ve hepsini karıştırın. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde hafifçe açın ve içerisine iç harcını ilave edin. Ardından yuvarlak toplar şeklinde kapatın. Hazırlanan çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini bir bezle örterek 20 dakika boyunca tepside mayalanmaya bırakın. Tepsi mayalanması biten çöreklere yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirmeye bırakın. Yumuşacık pamuk gibi çörekleriniz tüketilmeye hazır. Afiyet olsun.