Kırmızı Etin Lezzet Eşlikçisi: Taze Sarımsaklı Yeşil Sos 

Daha önce hiç taze taze sarımsaklı bir sos duymuş muydunuz? Faydası dillere destan bu sebzenin harika bir sos tarifiyle karşınızdayız. Özellikle belirtmeliyiz ki pirzola, antrikot, bonfile gibi kırmızı etlerin yanına çok ama çok yakışıyor. Yeme de yanında yat dedirtecek bu nefis sos için haydi tarife geçelim!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi

Kırmızı Etin Lezzet Eşlikçisi: Taze Sarımsaklı Yeşil Sos 

1 demet fesleğen

1/4 demet taze nane

1/3 demet taze sarımsak

1/2 kase Kaya Çiftliği Yoğurt

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı ceviz içi

1 çay kaşığı tuz

Taze Sarımsaklı Yeşil Sos

Hazırlanış

Taze sarımsakları yıkayın ve yeşil kısımlarını minik minik doğrayın. Sarımsak kısımlarının da 3-4 diş kadarını ezin. Fesleğenleri ve taze naneyi yıkayın ve saplarından ayıklayın. Fesleğen, nane, taze sarımsak sapları, sarımsak ve cevizleri rondo yardımıyla güzelce çekin. İçerisine yoğurt ve tuz ilave edin ve tekrar çalıştırın. Azar azar zeytinyağı ilave edin. Kıvamlı bir sos elde ettiğinizde rondoyu durdurun. Hazırladığınız sosu kırmızı etin yanında servis edin. Afiyet olsun.