Kış Şifası: Semizotu Yemeği

Faydası saymakla bitmeyen; bazen mezelerde, bazen salatalarda ve bu tarifteki gibi bazen de yemeklere konuk olan semizotu mutfakların vazgeçilmez sebzesi. Kendine has tadıyla oldukça da lezzetli olan bu sebze hem kısa sürede pişiyor ve hem de herkesi afiyetle doyuruyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Servis 5 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Kış Şifası: Semizotu Yemeği

1 demet semizotu

1 adet kuru soğan

1 adet rendelenmiş havuç

1 adet biber

1 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı pirinç Kaya Çiftliği Bahçemiz Osmancık Baldo Pirinç

2 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı sıcak su

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Semizotunun saplarını ayıklayarak bol suda güzelce yıkayın. Ardında ince ince doğrayın. Bir tencere içerisine zeytinyağını dökün ve küp küp doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığınız biber ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra domates salçasını ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek çok az kavurun. Ardından semizotunu ilave edin. Üzerine baharatları, tuzu, önceden yıkanmış pirinci ve sıcak suyu da ekleyerek güzelce karıştırın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya dek 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Ardından servis tabağına alarak afiyetle tüketin.