Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Fırında Kaşarlı Ispanak

Kış aylarının en gözde sebzesi ıspanak, kaşar peynirinin dokunuşuyla fırınla buluşuyor. Bu tarif, besleyici ıspanağın canlı yeşilini ve zengin kaşar peynirinin altın sarısı rengini bir araya getirerek sofralarınıza renk katmaya hazır. Sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek seçeneği arayanlar için ideal olan fırında kaşarlı ıspanak, pratik hazırlanışı ile yoğun günlerde bile rahatlıkla tercih edilebilir. Kısa sürede fırından çıkıp sıcacık servis edilecek bu lezzet, ıspanak ve peynirin mükemmel uyumunu damaklarınızda hissettirecek.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Fırında Kaşarlı Ispanak

500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

4 adet orta boy patates

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Taze Kaşar Peyniri

Hazırlanış

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyerek bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ilave edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ispanakları doğrayın. Ispanakların bir kısmını ilave edip karıştırın. Ardından diğer kısmını, tuz ve baharatları da ekleyerek yaklaşık 4 dakika kadar kavurun. Yağlanmış borcama ıspanaklı patatesli karışımı aktarın, üzerini spatula yardımıyla düzleştirin. Bir tencerede un ve tereyağını kavurun. Üzerine azar azar süt ilave edin. Bir yandan da karıştırarak topaklaşmasını engelleyin. Beşamel sos yoğunlaşınca ocaktan alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Pişirdikten sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verin, üzeri kızarıp peynirler tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzeri kızarınca yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.